FAQ for vikarer og ansøgere

For vikarer

Som vikar har du som udgangspunkt kun en dags opsigelse. Det skyldes, at du skal stå til rådighed for arbejdsmarked og være klar til at tage en fast eller længerevarende stilling, hvis du skulle blive tilbudt en sådan. Det er med andre ord i din egen interesse, at du hurtigt kan komme ud af dit ansættelsesforhold som vikar og ind i en fast stilling.
Når du er syg under et vikariat, er det naturligvis vigtigt, at du så hurtigt som muligt giver din arbejdsplads besked om dit fravær. Herudover er det vigtigt, at du også giver Juridisk ServiceBureau besked om, at du er syg. Det er nemlig os, der sørger for at søge om eller udbetale dine sygedagpenge. Om du modtager sygedagpenge fra kommunen eller os afhænger af, hvor længe og hvor meget du har nået at arbejde, men ligegyldig hvad vil du få sygedagpenge udbetalt under din sygdom.
Hvis du har været ude som vikar gennem Juridisk ServiceBureau og fortsat er interesseret i at arbejde som vikar, vil vi, så snart du er ledig, gå i gang med at lede efter nye spændende muligheder for dig. Om vi vil kunne tilbyde dig et nyt vikariat afhænger naturligvis af, om vi får forespørgsler, der passer på lige netop dine kompetencer, men har du én gang gjort en god indsats som vikar, kan du være sikker på, at vi nok skal kontakte dig igen, hvis der dukker noget op.
Som vikar gennem Juridisk ServiceBureau består din ansættelseskontrakt af to dokumenter. Det ene dokument er din Tilknytningsaftale, som du underskrev til samtalen hos Juridisk ServiceBureau (eller umiddelbart efter). Den anden er din Arbejdsbekræftelse. I Tilknytningsaftalen er dine generelle ansættelsesvilkår beskrevet, mens Arbejdsbekræftelsen beskriver dine forhold i forbindelse med en konkret opgave.

For ansøgere

Juridisk ServiceBureau hører altid gerne fra kandidater, der er interesseret i vikariater. Da størstedelen af vores kunder, er inden for den juridiske branche, er det en fordel, hvis du har erfaring herfra, men vi hører også gerne fra dig, hvis du har andre kompetencer, der passer til vores jobopslag. For at blive taget i betragtning til kommende vikariater, er det en forudsætning, at du er opskrevet i vores CV-bank. I CV-banken skal du oplyse dine kontaktoplysninger og markere hvilke juridiske områder, du har konkret erhvervserfaring inden for. Herudover skal du naturligvis oploade et gennemarbejdet CV og meget gerne et vellignende billede. Du finder vores CV-bank her.
Hvis du er opskrevet i vores CV-bank, men ikke har hørt noget fra os, er det ikke fordi, vi har glemt dig eller ikke har læst dit CV. Vi læser alle CV'er, der bliver indtastet på hjemmesiden og tager med jævne mellemrum relevante kandidater til samtale. Hvis du er en af dem, der ikke er blevet kaldt til samtale og som heller ikke har hørt andet fra os, er det simpelthen, fordi vi ikke har haft nogle forespørgsler, der passer til din profil. Bemærk i den forbindelse at størstedelen af vores job kræver erfaring fra den juridiske branche.
Hvis du har søgt et job gennem vores hjemmeside eller indtastet dit CV i vores CV-bank, men ikke modtaget en bekræftelsesmail inden for 24 timer, er det muligvis noget galt. Start med at tjekke dit spamfilter og eventuelle undermapper, du måske tidligere har oprettet. Hvis du kan konstatere, at du ikke har modtaget mailen, er der med en vis sandsynlighed sket en fejl, og du bør kontakte os, så vi kan tjekke, om din ansøgning eller CV er korrekt registreret i vores system. Hvis dette ikke er tilfældet, må du desværre oprette dig på ny. Vi beklager naturligvis de gener vores systemer kan give dig, men heldigvis er det meget sjældent, at vores leverandør på området har fejl af denne karakter.
Hvorfor ikke? Som vikar får du udvidet dit netværk. Du får konkret erfaring. Og du får mulighed for at vise dine kompetencer og personlighed overfor en potentiel kommende arbejdsgiver. Der er meget andre ord rig mulighed for at optimere dine muligheder på arbejdsmarked, hvis du er ledig. Hvis du ikke er ledig, anbefaler Juridisk ServiceBureau dog ikke, at du opsiger et fast job for at tage et vikariat - med mindre du vil gøre vikararbejdet til en levevej.
Back to top